Naše projekty:

Skip Navigation Links
Projekty naší společnosti
Projekty spolufinancované EU

Vitavláknina maxi


Směs rozpustných a nerozpustných vláknin s aktivní probiotickou mikroflórou, doplněná biologicky aktivními látkami.
Doplňek stravy v prášku se sladidlem (sweet)

Vitavláknina Maxi je speciálně vyvinutý doplněk stravy na zlepšení střevní peristaltiky a odvod škodlivých látek a metabolitů za zažívacího traktu.

V České republice umírá stále více lidí na nemoci, které jsou způsobeny nedostatečným odvodem škodlivých látek a špatnou funkcí zažívacího traktu. Jedná se zejména o rakovinu tlustého střeva a konečníku, ale i o některé kardiovaskulární choroby.

Stav a funkce zažívacího traktu se také přímo odráží na funkci buněk organizmu, zejména pak na jeho imunitní odpovědi.

Vitavláknina Maxi je unikátním přípravkem na očistu zažívacího traktu. Svým složením dokáže nejen zlepšit střevní peristaltiku, ale i odvést většinu škodlivých látek ze střevního traktu.

Použité suroviny jsou vzájemně kombinovány tak, aby zajistily odvod toxických zplodin metabolizmu, štěpených cholových kyselin, těžkých kovů a také cholesterolu z trávicího traktu. Použitá technologie tzv. obalovaného jádra dokáže velice efektivně nasávat vodu, zvětšovat střevní objem a zlepšovat peristaltiku střev. Současně tato technologie slouží k ochraně použité mikroflóra a tím i k její lepší funkci v zažívacím traktu.

Funkce vlákniny v zažívacím traktu. Sacharidy (cukry a škroby), které v naší stravě s oblibou konzumujeme, mají nejen malý objem, ale většina z nich se vstřebá už v tenkém střevě. Tím dochází k narušení peristaltiky tlustého střeva, protože jeho peristaltické (vyprazdňovací) pohyby podporuje hlavně vláknina. Té ale máme v potravě trvalý nedostatek. Vláknina dále váže cholesterol a žlučové kyseliny. Vláknina také podporuje pocit sytosti bez energetického efektu. Tím je vhodná i jako podpora většiny redukčních diet při snižování nadváhy.

Nerozpustná vláknina. Pro střevní peristaltiku je důležitá zejména nerozpustná vláknina. Nerozpustná vláknina dokáže pohltit mnohonásobně více vody než je její objem. Díky této její vlastnosti se zvětšuje objem stolice, která je celkově měkčí a vláčnější. Vláknina je také dobrou půdou pro bakterie přirozeně se ve střevě vyskytující, které z ní uvolňují volné mastné kyseliny, kyselinu mléčnou a plyny, což podporuje zadržování vody a pohyblivost střeva. Nerozpustná vláknina pomáhá efektivnímu odvodu karcinogenních látek ze zažívacího traktu a brání resorbci (znovuvstřebávání) cholesterolu.

Rozpustná vláknina. Rozpustná vláknina zpomaluje tempo trávení jiných složek potravy v žaludku, čímž tělu poskytuje vyrovnanější přísun energie. V tenkém střevě zpomaluje vstřebávání glukózy do krve, čímž brání náhlému vzestupu hladiny krevního cukru, což je nesmírně důležité zejména u diabetiků. Vláknina též ovlivňuje metabolismus tuků tak, že snižuje hladinu krevních tuků, zejména cholesterolu. Váže se ve střevě se žlučí a je vylučována stolicí. Játra kompenzují ztrátu žluče tvorbou vyššího množství žlučových kyselin vyráběných z cholesterolu. I tímto mechanismem se tak snižuje množství cholesterolu v krvi.

Dieteticko léčebné vlastnosti probiotických kultur v zažívacím traktu. Střevní trakt a mikrobiální flóra v něm obsažená vytváří velmi složitý systém důležitý pro zdraví člověka. Porucha tohoto systému vede často k vážným obtížím.

Některé bakterie mléčného kvašení mají v zažívacím traktu schopnost adaptace a dalšího pomnožování. Svými antimikrobiálními účinky zabraňují pomnožování patogenních, podmíněně patogenních a hnilobných mikroorganizmů, a tak vhodně upravují mikroflóru trávícího traktu. Antimikrobiální účinky mají však i bakterie mléčného kvašení, které se udrží při životě jen krátkou dobu a nejsou schopny osídlit trávící trakt trvale. Podobný, i když menší účinek mají i mrtvé bakterie. Tento účinek je zajišťován enzymy i metabolickými látkami, které se uvolnily při rozpadu buněk v trávicím traktu.

Stav střevní mikroflóry je ovlivňován především stravovacími zvyklostmi, medikamentózní léčbou bakteriálních onemocnění a konzervanty obsaženými v potravinách.

Proč je důležité konzumovat s vlákninou minerální látky a stopové prvky. Vláknina odvádí z organizmu kromě škodlivých látek také část minerálních látek a stopových prvků které jsou obsaženy v potravě. Proto je vhodné tyto živiny do organizmu ve vhodném poměru doplňovat. Vzhledem k tomu, že vláknina nebrání využití většiny vitaminů, je vhodné doplňovat vitaminy spolu s dalšími biologicky aktivními látkami formou jiných potravních doplňků, kde je zaručen jejich správný vzájemný poměr. Jen takto je totiž možné jejich plné využití v organizmu.

Proč je výhodné konzumovat Vitavlákninu Maxi?

Vitavláknina Maxi v sobě spojuje všechna pozitiva kombinace vláknin z různých zdrojů (několikadruhové vlákniny), kombinace rozpustných a nerozpustných vláknin a unikátní technologie na zlepšení pozitivních vlastností běžných vláknin. Speciálně vybrané kmeny mikroorganizmů velice účinně chrání střevní trakt před nepříznivou mikroflórou a zajišťují dokonalé využití kvalitních živin z potravy. Současně podporují rozvoj přirozené střevní mikroflóry a tím zlepšují střevní funkci. Podílejí se také na neutralizaci škodlivých látek a jejich odstranění z organizmu. Zlepšením střevní peristaltiky se nejen upraví vyprazdňování a odstraní zácpa a plynatost, ale také zabrání hnilobným pochodům ve střevním obsahu. Doplnění VITAVLÁKNINY MAXI o minerální látky a stopové prvky plně nahrazuje jejich úbytek a pomáhá v tvorbě nezbytných enzymů v organizmu.

Volba jednotlivých surovin a jejich unikátní spojení do komplexního přípravku dává uživateli jedinečný nástroj na ochranu organizmu před celých spektrem vážných onemocnění. Proto je VITAVLÁKNINA MAXI spolehlivým partnerem a pomocníkem moderního člověka třetího tisíciletí.

Doporučené dávkování: 15 – 20g denně.

Návod k použití: Do jednoho dílu VITAVLÁKNINY MAXI přidat přibližně dva díly vody, rozmíchat, nechat alespoň deset minut aktivovat a pak konzumovat buď samostatně, nebo přidat do jogurtu, nebo podle chuti do jiného jídla. Při přípravě nepřidávejte do pokrmů s teplotou vyšší než 45(°C).

Složení Vitavlánina Maxi: jablečná vláknina jemná, obilní klíčky extrudované, rozpustné vlákniny (pektin a inulín), mikrokrystalická celulóza, maltodextrin, hydrolyzovaný kolagen, minerální směs (vápník, fosfor, hořčík, zinek, železo, měď, molybden, mangan, selen), směs lyofilizačně sušených mikrobiálních kultur (Lactobacillus acidophilus, Bifidobactérium bifidum, Streptococcus faecium), zahušťovadlo xanthan, organicky vázané stopové prvky chrom jako glukózový toleranční faktor, selen a jód, kvasničný bílkovinný hydrolyzát.

Složení Vitavlánina Maxi sweet: jablečná vláknina jemná, obilní klíčky extrudované, rozpustné vlákniny (pektin a inulin), mikrokrystalická celulóza, maltodextrin, hydrolyzovaný kolagen, minerální směs (vápník, fosfor, hořčík, zinek, železo, měď, molybden, mangan, selen), směs lyofilizačně sušených mikrobiálních kultur (Lactobacillus acidophilus, Bifidobactérium bifidum, Streptococcus faecium), aroma, zahušťovadlo xanthan, organicky vázané stopové prvky chrom jako glukózový toleranční faktor, selen a jód, kvasničný bílkovinný hydrolyzát, sladidlo (E951) - UPOZORNĚNÍ „Obsahuje zdroj fenylalaninu. Nevhodné pro fenylketonuriky“.

Hmotnost: 1000 g

Skip Navigation Links
| Domů
| FF Servis
| Kariga
| Kalendář akcí
| Nabízíme
| Kontakt


Naši partneři:
Odkazy na naše dlouhodobé partnery

Skip Navigation Links
Artrocentrum ortopedie spol. s r.o.
Aura VITAL spol. s r.o.
Lenka Filipidisová
Mirba - Mgr. Miroslav Bašus
Klub Global 3000 - Petr Michálek
Simply You - Pharmaceuticals a.s.
SAPERE, spol. s r.o.